“Ankara, sağlık turizminde merkez olma hedefinde”

 

RSEDA GÖK

Türkiye’nin coğrafi konumu, nitelikli ve dil bilen hekimleri ile iyi yetişmiş sağlık personeli, ileri teknolojik altyapısıyla sağlık turizminde öne çıkan bir ülke durumunda olduğunu belirten Medicana International Ankara Hastanesi Genel Müdürü Dr. Remzi Karşı, Ankara’nın sağlık turizminde merkez olma hedefiyle hareket ettiğini söyledi.

Başkent’e direkt uçuşların yetersizliği, coğrafi konumu nedeniyle turizm boyutunda kimi zaman yetersiz kalışı ve sağlık turizminin çoğunlukla İstanbul üzerinden lanse ediliyor olmasının ise kentin bu alandaki eksiklerini oluşturduğuna dikkat çeken Karşı, “Buna karşın Medicana International Ankara Hastanesi sağlık turizmi kapsamında önemli bir hasta potansiyeline sahip… İleri tıp uygulamalarındaki güçlü altyapımız ve nitelikli hekim kadromuz sayesinde sadece ülkemize değil geniş bir coğrafyaya hizmet sunmaktayız. Batı Avrupa’da ağırlıklı olarak Hollanda’dan, Doğu Avrupa’da Kosova, Bosna-Hersek, Arnavutluk ve Makedonya’dan, Kafkaslarda Kazakistan, Gürcistan ve Azerbeycan’dan, Ortadoğu’da Irak ve Suriye’den, Arap Yarımadası’nda BAE ve Yemen’den, Kuzey Afrika’da Libya ve Cezayir’den hastalar hastanemizi tercih etmekte. Bu anlamda uluslararası hasta trafiğinin Ankara’ya çekilmesinde rol oynuyor; Türkiye’nin sağlık turizminde 2023 yılı hedefi olan 20 milyar dolarlık gelire katkıda  bulunuyoruz” diye konuştu.

TÜMÖR KONSEYİ VURGUSU…

Ankara’nın özel sağlık hizmetleri konusundaki gelişimini artıları ve eksileriyle TİCARET Gazetesi’ne değerlendiren Karşı, bu konuda şunları söyledi:

“Etik değerlere ve hekim emeğine önem veren bir anlayış ile yüksek çalışan motivasyonu üzerine kurulu sağlık hizmeti sunumuyla yüksek hasta memnuniyetini amaçlıyoruz. Bu bakış açısı ve kendi uzmanlık alanım da olan Halk Sağlığı hassasiyetiyle, Medicana Ankara Hastanesi’nin başkent sağlık sektöründe yoğunlaşan rekabette bundan sonra da öne çıkmaya devam edeceğine inanıyorum.  Bu yeni vizyonumuzun ilk adımı geçtiğimiz günlerde ilkini gerçekleştirdiğimiz Tümör Konseyi çalışması oldu. Tümör Konseyi hekimlerimizin tümörü tartıştıkları bir konsey… Haftada bir kez toplanan hekimlerimiz vakalar için en uygun tedavi adımı konusunda karar veriyor. Günümüzde modern hasta bakım yöntemleri arasında karşımıza çıkan bu toplantılar, hem kanser hastalarına tedavilerinde güven ve avantaj sağlıyor; hem de multidisipliner bir yaklaşımla uzman hekimler arasında bilgi alışverişi sağlayarak gelişime ve ilerlemeye imkan tanıyor. Üstelik biz bu toplantıları Hastanemiz dışındaki hekimlere de açıyor, bu bilgi alışverişini daha şeffaf ve kapsamlı hale getiriyoruz.”

 

“TÜM BRANŞLARDA HİZMET VERİYORUZ”

Medicana International Ankara Hastanesi’nin 2008 yılından bu yana 20 bin metrekarelik bir alanda, 100′ün üzerinde uzman hekim ve deneyimli sağlık personeli ile Başkent’in ve çevre illerin tüm sağlık ihtiyaçlarını karşıladığını anlatan Karşı, hizmetleri hakkında şunları söyledi:

“Hastanemiz 208 yataklı olup, her biri 7 odalı 9 ameliyathaneye sahip. Üniversite hastanesi kapasitesi ve geniş hizmet yelpazesi avantajlarıyla öne çıkan Medicana Ankara, hastalarına tüm branşlarda hizmet verirken kemik iliği ve organ naklini de bünyesinde barındırarak ileri tıp uygulamalarıyla benzerleri arasında fark yaratıyor.  Günümüzün en önemli sağlık sorunu olan kanserin tanı ve tedavisinde tam donanımlı bir merkez olarak da hizmet veriyor. Her türlü radyolojik tetkikin yanı sıra kritik kanser ameliyatlarını yüksek başarı oranıyla gerçekleştiriyoruz. Bunlara örnek olarak baş-boyun cerrahisi, meme-endokrin cerrahisi, akciğer kanseri cerrahileri, beyin cerrahisi ile jinekolojik onkoloji ameliyatlarını saymak mümkün.  Medicana Ankara Medikal Onkoloji Ünitesinde de güvenli kemoterapi hizmeti sunulurken, radyoterapi (ışın tedavisi)  imkanlarında dünyadaki benzerlerimizle yarışır durumdayız.”

CYBERKNİFE ROBOTİK RADYOCERRAHİ SİSTEMİ KULLANIYORLAR

Beyin kanseri olmak üzere birçok kanserin tedavisinde başarılı sonuçlar alınan ve radyocerrahide geçerli en son teknoloji olan Cyberknife robotik radyocerrahi sistemini kullandıklarına değinen Karşı, “Tümörleri ameliyatsız olarak ve çevrelerindeki sağlam dokuları koruyarak tedavi eden bu teknolojide, hasta sayısına göre dünya üçüncülüğüne sahibiz. CyberKnife radyocerrahi sisteminde, anestezi olmadan ayaktan tedavi ile tümörlerin yüksek bir hassasiyetle ışınlanması sağlanıyor. Kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanseriyle mücadelede önemli bir altyapıya sahibiz. Meme koruyucu cerrahi, Intraoperatif radyoterapi teknolojisi ile hastalar cerrahi operasyon esnasında radyoterapi görüyor ve ameliyat sonrası uygulanan radyasyon tedavisinden kurtuluyor. Ülkemizin geleceği kadınlarımızı ilgilendiren her konuda çok daha hassasız ve kendimizi geliştirme hedefindeyiz. Bu kapsamda Kadın Sağlığı Merkezimiz ile kadın hastalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.