YENİ TREND, KALICI MAKYAJ VE KAŞ TASARIMI

IMG_0348

Son yıllarda bayanlar güzellikleri için kalıcı makyajı tercih ediyor. Özellikle kaş tasarımı ve kalıcı kaş makyajının ön plana çıktığını belirten Güzellik Uzmanı Serpil Babacan, ayrıca dip eyeliner ve dudak renklendirme talebinin de artmaya başladığını söyledi.

Güzellik uzmanı olarak 18 yıldır hizmet veren Serpil Babacan, 18-80 yaş grubundaki bütün bayanlara kalıcı makyaj ve özellikle kaş uygulaması yaptıklarını söyledi. Serpil Babacan, “Eyeliner ve dudak renklendirme talepleri de gelmeye başladı. Kalıcı makyaj konusunda iddialıyız. Kaş uygulaması da kalıcı makyajın bir parçasıdır. Bize gelen taleplerde kaş ön plana çıkıyor. Son 4 yıldır bu alandaki talepler çok fazla artış gösterdi. Belirgin olmayan kaşlar yüzdeki diğer bölgelerin belirgin olmasını sağlayacak kontrastı oluşturamazlar. Bu nedenle kaşlarını hem yüz simetrisine uygun hem de ten rengine uyumlu bir şekilde belirgin olması gerekir” dedi.

GÜZELLEŞMEK HÜSRAN OLMASIN…

Kalıcı makyaj ve kaş uygulaması konusunda hizmet alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren Serpil Babacan, “İlkin; iğnelerin tek kullanımlık olması çok önemli. Her müşteri için yeni paketin açılması gerekiyor. Boya kabı da yeni açılmış olmalı. Boyaların bitkisel olması çok önemli. Daha çok kaşların içi doldurularak yol alınmalı. Hijyen ve profesyonelliğe çok dikkat edilmeli.  Bu işlem yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken hususlar ise; müşterilerimizin özelikle 1 hafta vazelin kullanmasını istiyoruz. Solaryuma girilmemeli. Ayrıca 3 gün su değmemeli. 1 ay sonrada kontrole gidilmeli” diye konuştu.

REFERANSLAR GÖRÜLMELİ VE OKUNMALI

Son yıllarda sosyal medyanın tanıtım ve bilgilendirme konusunda önemli bir güç olduğunu hatırlatan Serpil Babacan, bu uygulamaları yaptırmak isteyenlerin daha önceki uygulamaları görmesini ve yaptıran kişilerin yorumlarını okumasını önerdi. Babacan, işlemi yaptırmadan önce sistemin nasıl işlediği konusunda da bilgi almalarını isteyerek, şunları söyledi:

“Yerinde gidip incelemeli. Burada sosyal medyada çok önemli. Sosyal medya üzerinden yorumlar okunmalı. Uygulama öncesi ve sonrası; buralardan takip edilmeli. Buradan uygulama yaptıran insanların yorumları okunmalı. Gerektiğinde yaptıran kişileri de bulup, referans alabilirler. Son dönemde sosyal medya ciddi bir referans durumunda. Tavsiye ile gelen müşteri sayımız ile sosyal medya üzerinden görüp inceleyip gelenlerin sayısı eşit durumda.”

YURTDIŞINDAN TALEP GELİYOR

Kıbrıs’tan müşterileri olduğuna değinen Serpil Babacan, ayrıca yurtdışında yaşayan Türklerin de başarılı uygulama ve uygun fiyat aralığı nedeniyle Türkiye’yi tercih ettiğini söyledi. Serpil Babacan, “Kıbrıs’tan referans üzerine günü birlik gelip kaşlarını yaptırıp giden müşterilerimiz var. Ayrıca yurtdışında çalışan Türklerde izinlerine geldiklerinde bu hizmeti Türkiye’de bizden almayı tercih ediyor. Kaş için özellikle program yapıp gelenler oluyor. Çünkü burada daha başarılı uygulamalar yapıldığın ifade ediyorlar. Ayrıca yurtdışında bu hizmeti verenler de Türkiye’ye gelip bu işin eğitim ve uygulama eğitimlerini alıyorlar” dedi.

YENİ TEKNOLOİJİ İLE DAHA BAŞARILI SONUÇLAR ELDE EDİLİYOR

Son yıllarda gelişen teknoloji ile daha iyi sonuçlar elde ettiklerini belirten Serpil Babacan, “Ne kadar ince iğne olur ise o kadar ince kıllar çıkar. Kalıcılığı, 1-2 sene arasında değişiyor. Kontrol seansları ile daha uzun kullanım sağlıyoruz. Müşteri sonrasında 2 sene de bir yenileyebilir. İstemiyorsa yenilemez. İz bırakmıyor, renk değiştirmiyor. Biz müşterilerimize 3 ayrı kontrol süreci uyguluyoruz. Kontrol sürecini; hizmet alırken özellikle sormalarını öneriyoruz” diye konuştu.

KALICI MAKYAJDA YOLA DEVAM EDECEĞİZ

Kalıcı makyaj konusunda uzmanlaştıklarını ve bundan sonra da bu alanda devam etmeyi planladıklarını anlatan Serpil Babacan, “Mevcut yerimizde yenileme ve yeni teknoloji yatırımlarımıza devam edeceğiz. Müşteri, kişi odaklı geldiği için şubeleşme söz konusu olmayacak. Biotek ve Purebeau markalı kalıcı makyaj cihazlarını kullanıyoruz.  5 kişilik bir ekiple hizmet veriyoruz.  Samsun, İstanbul, Hatay, Adana, Alanya, Mersin, Konya ve Gölcük’ten müşterilerimiz var. Son dönemde dip eyeliner konusundaki hizmetlerimizde de talep artışı var” dedi.