HERKES KÜÇÜLDÜ BECKER BÜYÜME HEDEFİNİ AŞTI

 

VKEBİR facebook

2016 için yüzde 20 olarak belirlediği büyüme hedefini aşarak yıl sonunda yüzde 40’lık büyüme başarısı yakalayan endüstriyel otomasyon sistemleri üreticisi Becker Antreibe’nin Türkiye CEO’ su Volkan Kebir ile bu başarısını, Becker’ in 2017 hedeflerini ve Becker’ in kadınlar basketbol birinci liginde mücadele eden kadın basketbol takımı Bornova Becker Spor’u konuştuk. Bu sohbetten sütunlarımıza yansıyanlar TİCARET Sohbetlerinde sizlerle buluştu…

 

Öncelikle Becker, 2009 yılında Türkiye pazarına giren bir firmanın yakaladığı bu büyüme trendini neye bağlıyorsunuz?

Becker, Türkiye’ de kendi sektöründe ürün kalitesi konusunda önemli bir bilinç yarattı. Biz pazara dahil olana kadar kalite kavramı çok sorgulanmıyordu. İsmi kalite ile özdeşleşmiş Alman ürünleri bu açıdan he zaman avantaj sağlıyor. Ürünlerimizin bu özelliği bizlerin yarışa bir adım önde girmemizi sağladı. Dolayısıyla, Türkiye operasyonumuzun başarısında, halkımızın Alman markasının kalitesine duyduğu güven çok etkili oldu. Ciddi bir tanıtım ve pazarlama kampanyası gerçekleştirdik. Ürünlerimizi kullanan bayilerin olumlu referansları domino etkisi yarattı. Müşteri odaklı sorun çözen yaklaşımımız, sürekli ulaşılabilir olmamız ve geliştirdiğimiz olumlu ilişkiler referans olarak yayıldı. Fiyat konusunda Çin menşeli ucuz ürünler tercih eden kesim bile kaliteyi tercih etmeye başladı.

 

Siyasi ve ekonomik gelişmeleri takip ediyoruz

Yıl boyunca yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeleri göz önünde bulundurarak belirlediğimiz satış politikası ve pazarlama faaliyetleri, gelişmelere bağlı olarak bu planlarda yaptığımız revizyonlar ve yeniliklerin de bu başarıda payı büyük elbette. En önemlisi de Becker’ de çalışan tüm ekibin inanarak, severek gösterdiği büyük çaba. Ben buradan tüm çalışanlarıma özverileri için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

 

2016 yılında bu kadar olumsuz gelişme olmasaydı başarınız daha farklı olur muydu?

 

Elbette. Türkiye, bir ülkede yaşanmayacak ne varsa son 9 ayda hepsini yaşadı diyebilirim. 21. Yüzyılda bizim gibi bir ülkede darbe girişiminden bahsedebilir misiniz? Biz bunu yaşadık ve ekonomimize etkileri maalesef ki çok büyük oldu. 15 Temmuz hainliği ve özellikle döviz kurlarında yarattığı olumsuz etki olmasaydı, büyüme rakamlarımız eminim çok daha iyi olacaktı. Darbe girişiminin hemen ardından, ülkemizdeki tüm yabancı şirketlerin yöneticilerine ‘Ülkemizi şirket merkezlerimize doğru anlatalım’ çağrısı yapmıştım. Biz de böyle yaptık ve Becker’in Türkiye’ye olan inancında en küçük bir sarsıntı yaşamadık.

 

2017’DE KÂR ODAKLI…

 

2017 yılı için Becker olarak hedefleriniz nelerdir?

 

Dünya ekonomisini yakından incelerseniz, paranın daha değerli olduğu bir ternde girdiğini görürsünüz. Yani, emin adımlarla verimli büyümedir esas olan. Biz de bu trende uyumlanacağız.

Yeni yılda ülkemiz ve dünya ekonomisindeki dalgalanmaları dikkate alarak çok mal satmaktan çok, kârlılık ve verimliliğe odaklanacağız. Evlere ve iş yerlerine akıllı konsept sunan B-Tronic gibi katma değeri yüksek ürünlerimizin satışına ağırlık vereceğiz. 2016’da ‘Prestige Bayi’ konseptiyle önemli bir çıkış yakaladık. 2017’de bu sisteme yeni bayiler ekleyeceğiz.

 

-Becker’in Prestige Bayi konseptinden bahseder misiniz?

 

Prestige Bayi Konseptimiz ile bayilerimizi pazardan daha fazla pay alan firmalar haline getirmeyi amaçlıyoruz. Becker bayilerini, Becker Prestige Bayilerini tente, perde, panjur ve endüstriyel kapı noktasında aranılan ve takip edilen bir noktaya getirmek amacıyla Becker’ in beyin takımı tarafından üretilen proje, yine profesyonel bir ekip tarafından yürütülecek. Becker markası ile varolan ve Becker markasının gücünü alan, ürün çeşitliliğini arttıran, ürünleri doğru tanıyan, proje yapan, pazarlama ve eğitim faaliyetlerine katılan, shoowrom, stand, teknik destek, satış, uygulama ve diğer konularda dört dörtlük Becker’ i temsil eden bir bayi yapısı oluşturmak amacıyla hayata geçirdiğimiz projenin hedefi, Becker Prestige bayilerini , ana ürün ve aksesuarlarıyla para kazanan rekabetçi, güçlü firmalar- bayiler haline getirmek. Bu proje ile ayrıca, Becker ürünlerini kullanan kişi-kurum ya da kuruluşların memnuniyet düzeylerini de arttırma hedefimiz var

 

Becker Prestige Bayilik sistemine yoğun ilgi

Geliştirdiğimiz projeye bayilerimiz büyük ilgi gösterdi.  Proje açıklandıktan itibaren kısa süre içinde birçok bayimiz bu isteme dahil olmak için talepte bulundu. Her yıl sayısının katlanarak artmasının hedeflendiği Becker Prestige Bayilik sistemimizde bugün için 25 firma bulunuyor.

KUTU KUTU KUTU 2

Bornova Becker Spor

Bornova Becker Spor’ a gelirsek, kurulduğu ilk yıl büyük bir başarı göstererek birinci lige yükselen kadın basketbol takımınızın markaya nasıl bir katkısı oldu, şu anda lider durumda olan takım İzmir’ e süper lig heyecanı yaşatacak mı?

Başta kadın haklarına ilişkin farkındalığı arttırmak amacıyla yola çıktığımız Sosyal Sorumluluk Projemiz olan Kadın basketbol takımımız gerçekten sporda da büyük bir başarı yakalayarak İzmir’ i birinci ligde temsil etmeye başladı. Şimdi ise hem sosyal sorumluluk projelerimizin çeşitliliği ve kapsamı arttı, hem de takımımız başarılı mücadelesi İzmir’ e süper lig umudu verdi. Bu bizler için gurur verici bir tablo. Takımımız var gücüyle bu hedef için çalışıyor, dileğimiz Süper lige çıkmak ama bu gerçekleşmese bile  önemli olan onların bu çabası.

KUTUKUTU 3

Marka bilinirliğine önemli katkı

 

Bornova Becker Spor geçtiğimiz yıl ve bu yılın ilk 8 ayı 2000 internet portalı, 1500 gazete ve dergi, 150 Tv programı ve yüzlerce makalede haber oldu.  Bu işbirliğinin Becker adına bu ölçüde önemli bir tanıtım hamlesi olması bizleri çok mutlu etti. Ligde elde edilen başarı, firmamıza olan bilinirlik katkısı ve kulübün hayata geçirdiği sosyal projelerin manevi duyguları, hepimizde memnuniyet yarattı. Yakalanan başarıyı, yapılan çalışmaları ve bu sponsorluğun marka bilinirliği konusunda firmamıza sağladığı katkıyı Almanya’daki merkezimize raporladığımızda sonuçlardan onlar da çok etkilendiler ve daha yüksek bir bütçe bile bu yıl yine ana sponsor olarak anlaşmamızı yenilememizi istediler. Güvenimizi boşa çıkarmayan Bornova Becker Spor’a ve yöneticilerine teşekkürü borç biliyorum. İzmir’in gururu olan takımımızın bu yıl daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum.”

 

ANKARA TİCARET SG ÖZEL 20 ARALIK 2016