NARVEN, YATIRIMCIYA ‘ABİLİK’ YAPIYOR

 

 

IMG_6343Narven A.Ş. Genel Müdürü Serdar Yıldız, Bolu’da yatırım yapmak isteyen her yatırımcı ile bilgi paylaşımına açık olduklarını söyledi. Önceliklerinin Bolu’nun bir destinasyon haline gelmesi olduğunu belirten Yıldız, “Buranın önce ‘Kuyumcular Çarşısı’, ‘Kapalı Çarşı’ haline getirilmesi lazım. Burayı bir destinasyon haline getirmeliyiz, sonra pazarı paylaşırız. Bolu’yu birlikte yükseltmek gerekiyor.  Burada bize kim telefon açıp yardım isterse, bizzat gidip ben bile anlatırım. Bu bizim boynumuzun borcudur. Bu alanın doğru anlatılması pazarlanması gerekiyor. Elimizdeki know how’u kim isterse paylaşıyoruz ve paylaşırız. Turizm konusunda Bolu’da yatırım yapmak isteyen herkese bilgimizi paylaşmak için kapımız açık” dedi.

YURTDIŞINDAN YATIRIM DAVETİ ALIYOR

Narven olarak Azerbaycan, Gürcistan ve Macaristan’dan yatırım yapmaları için davet aldıklarına dikkat çeken Yıldız, ancak önceliklerinin mevcut yatırımlarının diğer etaplarını tamamlamak ve sonrasında Türkiye’nin 7 bölgesinde bu tecrübeyi yansıtmak olduğunu kaydetti. Yıldız, “Burada projemizi doğru bir şekilde tamamlamak istiyoruz.  Narven markasının farklı bölgelerimizde olmasını istiyoruz, 7 bölgede benzer konseptte yatırım yapmak istiyoruz” diye konuştu.

2017 YILINDA 60 MİLYON TL YATIRIM YAPILACAK

Narven’de yeni yatırımla birlikte 200 daire ile hizmet verildiğini söyleyen Yıldız; “1 yıl içerisinde Narven, 42 bin 500 oda gecelemesi ve 200 binin üzerinde misafir ağırladı. Narven şimdiden hem Bolu turizmine doğrudan hem de şehir esnafına istihdam anlamında 10 milyon TL’lik değer kattı. Projemiz bittiğinde Bolu turizmine yıllık 100 milyon TL’nin üzerinde katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Haziran ayı itibarıyla 200 daireyi daha hizmete alarak 400 daireye çıkacağız ve yıllık 2 bin geceleme yaratacağız” dedi.

Narven’in yatırım maliyetlerine ilişkin bilgi veren Yıldız, “2016 yılındaki açılışımıza kadar 120 milyon doğrudan yatırım yaptık. Aynı şekilde son iki yılda ülke olarak zor bir dönem geçirmemize rağmen 2017 yılı yatırım bütçemiz 60 milyon TL. Bu yatırım planımızdan asla geri adım atmadan diğer yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

MACERA PARKI İÇİN GERİ SAYIM

2017 yılında yapacakları yatırımların ayrıntılarını da anlatan Yıldız, şunları söyledi: “Haziran ayında 181 yeni dairemizi açacağız. İkinci faz yatırımlarda aktivite alanları yapacağız. Ayrıca günlük konaklamada 70 dairemiz var. Bir anlamda 70 yataklı otelimiz olacak. Aktivite yatırımlarını çok önemsiyoruz.  Ticaret yapmaktan ziyade markalaşma ve insanları doğaya çekme misyonundayız. En önemli varlığımız orman… İnsanlara yeşil ve doğayı dokundurmak istiyoruz. Peyzaj olarak da 5 gölümüz yapıldı. 2 tane daha yapılacak. Organik seramız yapılıyor. Burada kalanlar kahvaltı için dalındaki domatesi toplayacak.  Ayrıca doğa ve yoga terasları yapıyoruz. Görünmeyen alanda 30 dönümlük orman arazisi kiraladık.

Buraya paintball, tırmanış duvarları, trekking alanları, macera parkı yapacağız. Ağaca dokunalım istiyoruz, tesis güzel ama en büyük varlığımız orman. ATV turlarımız başladı. Bu anlattıklarım ikinci yatırım dönemimizi kapsayacak. Macera park bu yaz devreye girecek. Gündüz eğlenin akşam sağlınıza odaklanın diyoruz” diye konuştu.