HASTALAR TIBBİ CİHAZDA FİYAT GÜNCELLEMESİNE TAKILDI

 

seda kurumsal

GÜNDEME DAİR…

 

Tıbbi cihaz üreticileri ve bu alanda hizmet veren firmalar sıkıntılı günler yaşıyor. Cihazların, genel sağlık sigortası kapsamındaki fiyatlarının bir an önce güncellenmesi gerektiğinde birleşen sektör temsilcileri, bu nedenle bazı ameliyatların aksadığına dikkat çekiyorlar.

Fiyat güncellemesi yapılacak Sağlık Uygulama Tebliği değişikliğine yönelik çalışmanın tamamlandı. Ancak henüz yayımlanmadı.

Özellikle skolyoz ve omurga ameliyatlarında ivedilikle çözüm bekleniyor. Kalp pillerinde, kalp kapaklarındaki ürün gruplarında da şu andaki fiyatla ne yazık ki hizmet vermek mümkün değil. Bunların çoğu ithal malzemeler şu anki SUT fiyatları orjinal fiyatlarının çok çok altında kalmış durumda.  Dolayısıyla burada bir temin problemi var ve bu sorun çözüm bekliyor.  

Sektör, fiyat sorununa kalıcı çözüm bekliyor. Fiyatların 2010’dan bu yana güncellenmediğine dikkat çekmek isterim. İlaç, tıbbi cihaz ve SGK tarafı da çalışmaları tamamladı.  Ancak söz konusu kurul ne yazık ki hala toplanmadı.  Dolayısıyla bu ameliyatı olacak çocuklar, ihtiyacı olan hastalar da bekliyor. Bu ürün gruplarındaki ameliyatlar zorunlu hallerde eski jenerasyon ürünlerle yapılıyor bekleyebilecek hastalar da düzenlemeyi bekliyor.