SAĞLIKLI MAKYAJ VE MAKYAJ ÇANTASI İÇİN NELER YAPILMALI?

Uzman Sakine Soydan’dan sağlıklı makyajın ayrıntılarını dinledik.

IMG_0695

 

Sağlıklı makyaj yapabilmek sağlıklı makyaj ürünleri ile olur.  Bunu 10 altın kural ile sıralayalım.

1.Cildiniz için seçtiğiniz makyaj ürünlerinin kozmetik içerikli yani kimyasal madde içeren ürünlerden değil mineral markalar olmasına özen göstermeliyiz.

2.Makyaj ürünlerimizin su bazlı olması önemli bir husustur. Böylece cildinizden arındırılması kolay olacaktır.

3.Seçtiğiniz ürünleri mutlaka cilt tipinize uygun almalısınız. Örneğin; cildiniz yağlı ise kuru ciltler için bir baz kullanıyorsanız yoğun olan bu ürün cildinizde yağlanma sivilce ve mila oluşturur.

4.Makyaj uygulaması öncesinde cildin temiz olması ve cildin altına kullanacağınız bakım kremleri cildinizin makyajdan daha az zarar görmesini sağlar.

5.Ürünlerinizi kullanırken kapaklarını uzun süre açık bıraktığınızda çok kolay bakteri üretimi olur. Bu sebeple özellikle fondöten, allık, pudra, rimel gibi ürünlerin kapaklarını açık bırakmamalısınız.

6.Kullandığınız birçok ürün üzerinde miadı yazmadığı için uzun süre kullanılabilir anlamına geldiğini düşünüyor olabilirsiniz. Ürünlerimizi en uzun bir yıl içinde tüketmeliyiz. Birçok kişi düzenli makyaj yaptığı için tüketebilir, fakat seyrek yapan kişiler ürünlerini yılda bir kez yenilemeliler.

7.Fondoten veya diğer makyaj bazı ürünleri mutlaka temiz elimizle uygulamalıyız. BunIMG_0695un dışında uygulamada kullandığınız ürünler fırçalar, pedler, süngerler bakteri taşırlar ve cildinize her türlü zararı verirler.

8.Makyaj yaparken kullandığımız fırçaları sık sık temizlemeliyiz. Makyaj için önerim en sağlıklı samur kılından yapılan fırçalardır. Samur kılını insan saçına benzediği için şampuanınızla yıkayıp saç kremi uygulayarak temizleyebilirsiniz. Bunu dışında fırça temizleyici ürünlerde kullanabilirsiniz.

9.Makyaj ürünlerini taşıdığınız makyaj çantasının hijyeni de çok önemlidir. Ürünlerinizin ve çantanızın sık sık temizlenmesi makyajdan göreceğiniz zararı azaltacaktır.

10.Ürünlerinizin size özel olması ve bir başkasına kullanmasına izin vermemeniz bakteri geçişi açısından sağlığınızı koruyacaktır. Kendi ürünlerinizi enfeksiyon olduğu zamanlarda kullanmanız enfeksiyonun ürüne geçişini engeller. Örneğin; uçuk veya göz enfeksiyonu ürünlerinizle tekrar edebilir. Bu sebeple o dönemde makyaj yapmamak ürünlerinizin ve cildinizin sağlığı için en doğru karar olacaktır.